Join our mailing list

Stay up to date with latest software releases, news, software discounts, deals and more

Download 360 Browser 7.5.2.110

Meccanoid

 -  100% Safe  -  Free
 • Latest Version:

  Meccanoid LATEST

 • Requirements:

  Windows XP / Vista / Windows 7 / Windows 8

 • User Rating:

  Click to vote
 • Old Versions:

 • Bol.com | meccano meccanoid g15 ks - robot, spin master | speelgoed

  Als je de Meccanoid G15 KS persoonlijke robot bouwt, bouw je een vriend. Het is heel gemakkelijk - gebruik het inbegrepen gereedschap. Wanneer je klaar bent met het lichaam van Meccanoid en de batterijen hebt ingeplugd, zal het zijn Meccabrain gebruiken om je te begeleiden bij het aansluiten van zijn motoren. Je kunt je Meccanoid zelfs ombouwen tot een dinosaurus, of wat je maar kunt bedenken. Met je verbeelding en 1188 onderdelen om mee te bouwen zijn de mogelijkheden eindeloos!

  Staand is hij 120 centimeter hoog en met behulp van geavanceerde technologie en 10 motoren kunnen de armen, hoofd en benen van de Meccannoid G15 KS realistische bewegingen maken. Dat is inclusief de 2 exclusieve bonus servo motoren die nog meer bewegingsvrijheid aan jouw Meccanoid geven. Kijk hoe zijn grote LED ogen oplichten in meer dan 500 kleuropties!

  Het programmeren van de Meccanoid G15KS gaat gemakkelijk en intuïtief - je hebt er geen speciale vaardigheden voor nodig! Dankzij de Meccanoid's Learned Intelligent Movement (LIM) -technologie, kun je zijn armen en hoofd laten bewegen. Of praat met hem en Meccanoid registreert wat je doet en doet je na!

  Meccanoid's krachtige ingebouwde Meccabrain is de sleutel tot de programmering. Het bevat 64 megabits flash-geheugen waardoor hij bewegingen kan leren en geluiden opnemen en terugspelen.
  Voor interactief plezier is er de Motion Capture functie van de Meccanoid app, gratis voor je smartphone of tablet. Plaats die in Meccanoid, activeer de functie en verbaas je als Meccanoid al jouw acties weerspiegelt. Of swipe zelf over het scherm om Meccanoid te besturen en laat hem draaien en lopen hoe je zelf wilt!

  Meccanoid G15KS is je slimme vriend met spraakherkenning en zijn intelligentie wordt gevormd door jou! Hij vertelt grappen, speelt spelletjes en kent meer dan 1000 voorgeprogrammeerde zinnen en geestige opmerkingen.

  Winnaar Speelgoed van het Jaar 2015

  De mening van de jury:


  De jury is zich bewust dat dit een duur artikel is maar ook een artikel met heel veel mogelijkheden en bijzonder innovatief. In de toekomst zullen we steeds meer van dit soort speelgoed zien. Maar ook in het echte leven: robots gaan een steeds grotere rol spelen.

  Met deze robot is er sprake van integratie van mechanica en programmeren en dat laatste gaat vrij eenvoudig. Een robot die eerst gebouwd wordt en daarna geprogrammeerd. Techniek wordt leuk en je hebt een aandoenlijk en gezellig huismaatje gemaakt.

  Pedagogisch verslag:


  Dit stuk speelgoed is wel heel bijzonder, en dat om verschillende redenen en niet alleen maar om de opvallende prijs van dit genomineerde speelgoed van dit jaar. Het is bijzonder omdat deze Meccano Meccanoid het aloude Meccano in de moderne digitale tijdperk brengt. De hedendaagse discussie in onderwijsland over de z.g. 21ste eeuwse vaardigheden en het in overeenstemming brengen van het basisschoolonderwijs met die vaardigheden, lijkt in dit stuk “speelgoed” volop de kans te hebben gekregen. Op veel technische vaardigheden om met Meccano van alles te bouwen wordt bij de opbouw van deze Meccano Meccanoid G15 KS een beroep gedaan. Dat deed Meccano altijd al, maar hier hebben we dan opeens een – zeg maar – gehumaniseerde Meccano: je kunt er een imitatiemens mee bouwen! Nu is dat op zichzelf niet zo bijzonder, want met veel speelgoed is dat al wel mogelijk. Een pop is niet anders. Maar, met deze Meccanoid lijkt de mens te bouwen aan een oude droom: het maken van een mens, van Mephostopheles.

  In Japan is de vermenselijking van robots al een eind op weg. Robots die heel sterk op mensen lijken hebben daar al een plek in gezinnen gevonden en functioneren als bediende, gezelschapsdame en verpleegkundige, enz. Zo ging in Japan in juni 2015 de zorgzame robot Pepper in een paar minuten duizend keer over de toonbank. Deze robot zou met behulp van zijn gevoelens in een winkel kunnen werken en op kinderen kunnen passen. Zo ver is het met Meccano Meccanoid niet. Maar je kunt wel erg veel met deze Meccano Meccanoid doen: praten, lopen, dansen, grapjes maken, nadoen wat jij doet, enz.

  Wat ik als opvoedkundige interessant aan deze Meccanoid vind is dat we hier speelgoed hebben – beter: een constructieset – waarmee moderne jongeren (en waarom ook niet ouderen?) met klassiek constructiespeelgoed werkend alle moderne technieken van het programmeren, het werken met sensoren, motoren, servo’s, camera, smartphone of tablet toepassen en zo van “dood” materiaal iets wat op “menselijk leven” lijkt te bouwen. Om vervolgens die robot gedrag te leren die de bouwer zelf ontwerpt en wenst.

  Zolang de bouwers zich bewust zijn dat ze geen echt mens, maar een robot bouwen die veel toepassingen kan hebben, maar nooit een eigen karakter of identiteit, zullen die bouwers veel plezier kunnen beleven aan deze Meccano Meccanoid. Misschien bedenken die bouwers dan ook nog nuttige gedragsschema’s voor de robot die hem inzetbaar maken voor iets nuttigs of leuks.


Join our mailing list

Stay up to date with latest software releases, news, software discounts, deals and more